BOROV MED

Dobija se kuvanjem mladih izdanaka bora, u narodu poznat kao „borov med“, mada nije pčelinji proizvod. Povoljno deluje na disajne puteve, koristi se protiv bronhitisa, čak ga i asmatičari mogu koristiti.

Poreklo meda Deliblatska peščara.

 

SUNCOKRETOV MED

Prijatnog ukusa i mirisa. Specifična struktura suncokreta čine med prepoznatljivim. Suncokretov med sadrži enzime, minerale, organske kiseline, vitamine…

Blagotvorno deluje kod stomačno-crevnih, plućnih i bubrežnih oboljenja, a naročito bolesti srca i krvnih sudova. Deluje i na zarastanje rana, dermatitis, rinitis, sinusitis. Preporučuje se srčanim bolesnicima, starijim osobama kojima je potreban odmor i dodatna energija, kao i deci u razvoju.

Poredklo meda Deliblatska peščara.

 

MED OD LAVANDE

Med od lavande ukusnog je i bogatog ukusa, a sačinjen je od biljke lavande. Ona spada u ljekovito, začinsko bilje i ljubičaste je boje. Njen med je svetle boje, prozirne i bistre teksture. Već pri samom susretu sa medom možemo zaključiti da se radi o lavandi zbog bogatog mirisa biljke.

Med od lavande posebno se preporučuje uzimati u kombinaciji s čajem od mente ili kamilice jer tako djeluje još učinkovitije na organizam. Popijte lavandin med s čajem kada ste napeti ili pod stresom ili kada ne možete zaspati. Med se koristi i kod želučanih tegoba kao što su nadutost i žgaravica, a bitan je i iz razloga jer pospješuje mokrenje pa se preporučuje osobama s visokim krvnim pritiskom.

Poreklo meda Deliblatska peščara.

 

 LIVADSKI MED

Livadski med potiče od raznih cvetnih vrsta biljaka koje su sastavni deo livada. U zavisnosti od kojih biljaka med potiče, boja, ukus i miris mogu varirati. Boja mu je od svetložute i crvenkaste do tamnijih nijansi. Ukus zavisi od biljne vrste koja u sastavu meda dominira i može biti prijatno sladak, ali i pomalo gorak. Livadski med sadrži enzime, minerale, organske kiseline, vitamine i ostale vredne sastojke.

Zbog svog raznovrsnog i bogatog sastava, livadski med se od davnina koristi u narodnoj medicini kao pomoćno lekovito sredstvo. Zvanična medicina je kasnije to isto priznala i potvrdila da ovakav med blagotvorno deluje u lečenju stomačno-crevnih, plućnih i bubrežnih oboljenja, a naročito bolesti srca i krvnih sudova. Livadski med povoljno utiče i na osobe kojima je potreban oporavak i dodatna energija.

Poreklo meda Deliblatska peščara.

O NAMA

KG meda/god
3620
Broj košnica
103
Vrsta meda
4
Godina tradicije
35

Ljubav prema pčelama i medu sam nasledila od dede. Za njega je to bio hobi, tako sam i ja počela, danas je to preraslo u ozbiljan posao. 2010. iz ljubavi i strasti prema medu i pčelama i traganja za najboljim, nastaje Pčelica. Smatram da naš med zaslužuje najbolje pakovanje, etikete koje će iskazati svu našu kreativnost i ambiciju da na konzumente naših proizvoda prenesemo ljubav prema zdravlju kroz pčelinje proizvode i edukujemo ih, pogotovo mlade, da lako prepoznaju premijum kvalitet.

Pažljivo birajući paše za naše pčele i kombinujući iskustvo sa modernim načinom pčelarenja, dobijamo isključivo med visokog kvaliteta koji pakujemo samo u staklenu ambalažu koja ispunjava sve sigurnosne standarde. Čvrsto sam uverena da će naš med biti najbolji koji ste probali!

S poštovanjem,
Osnivač Pčelice - Nevena Mitrović

KONTAKT

Ukoliko ste zainteresovani da imate sajt poput ovoga ili imate bilo kakvo pitanje slobodno me kontaktirajte.

ili me pozovite na

064/113-50-65